În aprilie, potrivit Net Applications, ponderea sistemului de operare Windows 8 a crescut pînă la 3,82%, față de 3,17% cu o lună mai devreme. Cota Windows Vista a scăzut ajungînd pînă la 4,75% (în martie – 4,99%). Cel mai popular sistem de operare rămîne Windows 7, care detine 44,72%, iar cota sa nu s-a schimbat esențial în ultima lună.

„Bătrînul” Windows XP rămâne pe linia de plutire, ocupînd 38.31% din piaţă. Situația nu se va schimba în viitorul apropiat. Se poate presupune că o scadere semnificativă a sistemului de operare învechit va fi observată doar începind cu luna aprilie a anului viitor, atunci Microsoft va înceta suportul pentru acest sistem de operare, iar Windows 8, probabil, va deveni mai popular.

Conform datelor Net Applications, în luna aprilie, cota sistemelor de operare Windows a scăzut pînă la 91.78%, fata de 91.89% în luna martie. Linux, dimpotrivă, a mai obținut cîțiva utilizatori (1,21% în aprilie și 1,17% cu o lună mai devreme), acelasi lucru e și cu Mac OS (7,01% și 6,94%, respectiv).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.