În ianuarie 2015, Microsoft a încetat suportul de bază pentru Windows 7, lansând Windows 10 și permițând utilizatorilor să facă upgrade gratuit pe tot parcursul anului (cu excepția clienților corporativi).

La sfârșitul anului 2016, compania a interzis producătorilor de PC-uri să mai vândă produse cu versiunea anterioară a OS-ului preinstalat pe acestea. În 2020 Windows 7 nu va mai primi actualizări, iar Microsoft solicită încă o dată tuturor utilizatorilor să facă upgrade la Windows 10.

Într-o declarație publicată ieri, Microsoft afirmă că utilizarea Windows 7 crește costurile entităților. Se afirmă că acestea cheltuiesc mult timp în lupta împotriva malware-ului, care ar putea fi ușor evitat pe Windows 10. De asemenea, reprezentanții companiei au anunțat că mulți producători de echipamente nu mai lansează drivere pentru Windows 7, iar dezvoltatorii nu doresc să producă programe pentru OS-ul învechit.

Compania a mai indicat că sistemul de operare încă popular se bazează pe „standarde de securitate depășite”, ceea ce face utilizatorii vulnerabili față de atacurile cibernetice. Microsoft cere, cât mai curând posibil, de a face upgrade la Windows 10, pentru a avea acces la protecția avansată, Windows Store și alte funcții. În decembrie 2016 circa 43 % din clienți utilizau Windows 7.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.