Doi experti in securitate IT au lansat un virus special facut pentru smartphone-urile Android pentru a-i obliga pe producatorii telefoanelor sa rezolve problemele pe care acestea le au acum. Cei doi experti spun ca, in prezent, hackerii pot citi e-mail-urile si mesajele unui utilizator.

Cei doi spun ca nu le-a fost greu si ca au avut nevoie de numai doua saptamani pentru a crea software-ul care fura informatii importante dintr-un smartphone Android, transmite Reuters.

„Sunt oameni care sunt mult mai motivati decat noi sa faca aceste lucruri”, a declarat Nicholas Percoco, seful Spider Labs, la o conferinta a hackerilor organizata in Las Vegas.

Software-ul celor doi experti le permite sa controleze un telefon Android fara ca posesorul sa stie. Testele au fost facute pe telefoanele HTC Legend si Desire, dar cei doi experti cred ca software-ul poate fi instalat pe orice telefon Android. Potrivit statisticilor Google, in fiecare zi se vand 160.000 de astfel de telefoane.

Peste 10.000 de hackeri si experti in securitate au participat la conferinta Defcon din Las Vegas, aceasta fiind cea mai mare intalnire de acest fel din lume. Printre miile de „computer geeks” care vin in fiecare an se afla si oficiali federali din domeniul securitatii.

sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

  1. […] Virus pentru telefoanele Android, cu intentii bune Mon Aug 02, 2010 16:04 pm Doi experti in securitate IT au lansat un virus special facut pentru smartphone-urile Android pentru a-i obliga pe producatorii telefoanelor sa rezolve problemele pe care acestea le au acum. Cei doi experti spun ca, in prezent, hackerii pot citi e-mail-urile si mesajele unui utilizator. Cei doi spun ca nu le-a fost greu si ca au avut […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.