Messenger-ul Viber, cu ajutorul caruia utilizatorii pot transmite mesaje text și efectua apeluri, a lansat versiuni a aplicaţiei pentru sistemele de operare Mac şi Windows. Pînă la apariţia versiunii desktop, programul era disponibil doar pe platformele mobile: iOS, Android, Windows Phone, Bada, Series 40, Symbian şi BlackBerry.

Startup-ul Viber este considerat drept principalul concurent al Skype. Acesta întîi a aparut pe iPhone, în decembrie 2010. În mai 2011, a fost lansată versiunea pentru Android, iar un an mai tarziu – pentru Windows Phone şi BlackBerry. Programul a fost tradus în 27 de limbi.

În versiunea desktop a Viber, de asemenea, există sistemul de autorizare cu numărul de telefon mobil. Acesta este utilizat pentru a sincroniza contactele, istoria corespondenței, sunetele și alte informații. Viber pentru OS X şi Windows poate fi descărcat de pe site-ul companiei. De asemenea, compania a lansat versiunea Viber 3.0 pentru Android cu noua interfaţă Holo.

La 31 martie 2013 Viber era utilizat de 200 de milioane de utilizatori. Pentru comparație, în iulie 2012 acesta avea doar 90 de milioane de utilizatori.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.