Dezvoltatorii Ubuntu Touch se ocupa de portarea sistemului de operare pe dispozitivele Android – tablete si smartphone-uri. In lista sunt indicate mai mult de 20 de device-uri, patru dintre care: Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 7 si Nexus 10, au o categorie separata. Pentru acestea exista un sistem de operare Ubuntu stabil.

Imaginile pentru instalare sunt disponibile pe site-ul Ubuntu, aici pot fi gasite instructiuni pentru instalare. Isi asteapta randul si smartphone-urile HTC, Samsung Galaxy Note si Galaxy Note II , cateva telefoane Sony Xperia, Kindle Fire si altele. In lista este si Samsung Galaxy S III, dar in momentul de fata instalarea pe acesta a versiunei mobile Ubuntu nu este posibila.

„Noi dorim sa instalam Ubuntu Touch pe toate tipurile de dispozitive”, se remarca in manualul de portare. Comunitatea invita doritorii sa participe la realizarea acestui plan. Celor care doresc sa instaleze sistemul de operare li  se recomanda sa nu-l utilizeze in calitate de OS principal, din cauza unor probleme (nu functioneaza corect in unele retele 3G si LTE).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.