Astăzi, Samsung a prezentat una dintre principalele aplicații distincte ale viitorului său smartphone de top Galaxy S8 – asistentul vocal Bixby. Ideea de bază, cu care a fost creat Bixby, este că dispozitivul va înțelege utilizatorul și-i va studia obiceiurile, și nu invers, așa cum se întâmplă de obicei cu asistenții vocali.

Bixby va obține o interfața intuitivă și funcții simple pentru învățare, pe înțelesul fiecăruia. Samsung declară că Bixby vine cu o experiență foarte diferită față de toate soluțiile lansate de către alte companii. De asemenea, gigantul sud-coreean a vorbit și despre principalele funcții ale asistentului vocal.

Aplicațiile cu suport pentru Bixby vor fi controlate 100% cu vocea. Oamenii s-au deprins că asistentul vocal este foarte limitat în funcții și instrucțiuni de utilizare. În cazul lui Bixby aplicațiile suportate vor putea face cu vocea tot ceea ce este disponibil pentru degete pe ecranul tactil.

O altă trăsătură distinctivă a asistentului de la Samsung este lucrul cu contextul. Atunci când emite o comandă vocală, Bixby ia în considerare starea cererii și conținutul acestea, înțelegând astfel cererea exactă a utilizatorului.

Majoritatea oamenilor de multe ori uită comenzile vocale sau le rostesc incomplet. În astfel de situații, Bixby la fel se va descurca de minune – asistentul este suficient de inteligent pentru a înțelege comanda incompletă sau fraze cu cuvinte neobișnuite. Samsung susține că în acest mod tehnologia va fi mult mai naturală în comunicare.

Samsung a confirmat faptul că primele smartphone-uri cu suport pentru Bixby vor fi Galaxy S8 și Galaxy S8+. În firmware-ul dispozitivelor vor fi preinstalate mai multe programe, cu suport pentru asistentul vocal. Cu timpul numărul de aplicații va fi extins, iar apoi Samsung va lansa un instrument SDK care le va permite dezvoltatorilor de software să adapteze aplicațiile lor la Bixby. Pe partea laterală a carcasei lui Galaxy S8 va fi un buton special pentru a apela Bixby, din orice aplicație. Mai multe detalii cu privire la smartphone-uri și asistentul vocal vor fi dezvăluite pe 29 martie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.