Dupa ce a anuntat o crestere a veniturilor cu 34%, compania a publicat un raport, numit “State of Mozilla”, in care vorbeste despre planurile de viitor ale organizatiei.

Astfel, potrivit raportului, Mozilla va lansa “in urmatoarele cateva luni” o varianta a browserului Firefox pentru Android.

Dar asta nu este singura informatie “picanta” din raport. Compania a reusit sa ne starneasca interesul si prin ceea ce numeste “Open Web App ecosystem”,  care s-ar traduce printr-un magazin independent de aplicatii.

Aplicatiile sunt adesea create pentru un dispozitiv sau pentru o platforma anume. Informatia pe care o cream intr-o aplicatie este blocata in acea aplicatie sau platforma. Pentru a remedia aceasta problema, Mozilla a creat un prototip al unui magazin propriu de aplicatii open-web.

“Sustinerea nevoilor dezvoltatorilor web in eforturile lor de a dezvolta site-uri si aplicatii care nu sunt legate de un anumit browser si lucreaza pe intreg Web-ul este nucleul misiunii Mozilla in beneficial publicului”, mai apare in raport.

Potrivit companiei, un magazin de aplicatii open web ar trebui “sa gazduiasca exclusiv aplicatii web bazate pe HTML5, CSS, Javascript si alte standarde raspandite – pentru a evita interoperabilitatea, portabilitatea si alte probleme care ar putea aparea”.

Magazinele de aplicatii devin o parte omniprezenta a Internetului. Pe langa vechile magazine Apple, avem de asemenea oferte de la Google, Research in Motion sau Microsoft.

Dintre toate acestea insa, numai Mozilla reuseste sa vina cu o platforma deschisa si standarde open precum HTML, CSS si JavaScript.

sursa: hit.ro

2 COMENTARII

  1. […] Mozilla confirma lansarea unui magazin de aplicatii Wed Nov 24, 2010 9:55 am Dupa ce a anuntat o crestere a veniturilor cu 34%, compania a publicat un raport, numit “State of Mozilla”, in care vorbeste despre planurile de viitor ale organizatiei. Astfel, potrivit raportului, Mozilla va lansa “in urmatoarele cateva luni” o varianta a browserului Firefox pentru Android. Dar asta nu este singura informatie “picanta” din raport. Compania […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.