De obicei Apple prezintă la WWDC noi versiuni ale sistemelor de operare, iar evenimentul de ieri (5 iunie) nu a fost o excepție. Compania a prezentat iOS 11, MacOS High Sierra, watchOS 4 și tvOS actualizat ușor, în care a apărutut suportul pentru Amazon Prime Video.

O inovație a watchOS 4 este o aplicație modificată pentru a reda muzica. Pe ecran acum se afișează coperta albumurilor, iar între aplicațiile deschise puteți comuta precum la iPhone și iPad – este mult mai rapid decât căutarea acestora prin intermediul meniului. De asemenea, listele de redare pot fi asociate cu activitățile sportive. Acestea se vor lansa atunci când începe un anumit antrenament. În același timp, au apărut noi cadrane, dar altor dezvoltatori nu li s-a permis să-și creeze propriile versiuni.

Mult mai multe schimbări sunt în iOS 11. Printre inovații sunt transferul de bani prin iMessage cu ajutorul serviciului Apple Pay și ecranul de acces rapid, unde pot fi adăugate și șterse iconițe. Noul sistem este mult mai profund integrat cu Siri. Acesta a devenit un asistent virtual complet, iar funcțiile lui sunt mult mai largi. Siri acum este un secretar adevărat, care va ști despre „șeful său” foarte multe informații.

Sistemul monitorizează îndeaproape activitățile de pe smartphone: ce noutăți citiți și cum vă petreceți timpul. Pe baza informațiilor colectate Siri va da sfaturi cu caracter personal.

De asemenea, acum Siri poate traduce în timp real discuțiile dintr-o limbă în alta. Inițial va funcționa doar pentru traducerile din limba engleză în chineză, spaniolă, italiană, franceză și germană.

În aplicația „Music“ acum puteți vedea ce ascultă prietenii, iar hărțile arată zonele Duty Free în unele aeroporturi. Conducătorii auto vor putea activa modul „Nu deranjați”, atunci când conduc automobilul – apeluri nu vor veni, iar oamenii care sună vor primi un mesaj precum că temporar nu puteți răspunde.

iOS 11 a adus mai multe schimbări pe iPad. Acum acesta dispune de multitasking complet funcțional cu funcția drag’n’drop.

În versiunea iOS 11 pentru tabletă a apărut panoul Dock (similar cu MacOS). În partea de jos sunt afișate aplicații pentru acces rapid și se poate comuta instantaneu între ele.

Magazinul App Store a fost reproiectat complet. A apărut aplicația „Files” – un manager simplu de fișiere, care stochează tot conținutul dispozitivului într-un singur loc.

Apple a adăugat în iOS 11 AR Kit, care va fi utilizat pentru a crea aplicații cu realitatea augmentată. În timpul prezentării a fost demonstrat un fragment dintr-un joc AR.

Noul macOS a primit numele High Sierra. Versiunea anterioară era numită Sierra. A fost implementat noul sistem de fișiere, care este reglat pentru lucrul cu fișierele de dimensiuni mari. Există suport pentru codecul H.265, care este util la redarea video 4K. High Sierra a primit suport pentru dispozitivele cu realitate virtuală: la prezentare a fost demonstrat un demo folosind casca HTC Vive.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.