Google este cel mai scump brand din lume, valoarea lui fiind evaluată la $114 mlrd, conform unui clasament al celor mai valoroase branduri din lume, realizat de firma Millward Brown Optimor.

În topul celor 100 de branduri, companiile de tehnologii informaţionale au luat primele patru locuri. Google este urmat de IBM – $86 mlrd , Apple – $83 mlrd  şi Microsoft – $76 mlrd. Ultimul nu a înregistrat creştere faţă de anul 2009.

În top 10 mai figurează Coca-Cola ( $68mlrd), urmat de Maccdonald’s şi Marlboro. Vodafone este pe locul 10, Nokia – locul 43, cu $15 mlrd, înregistrând o scădere de 58% faţă de anul trecut, iar Orange este la mijlocul topului – $14 mlrd.

UNIMEDIA precizează că cel mai mult, în 2010, a cresut valoarea brand-urilor IT, HP fiind în creştere cu circa 50 la sută faţă de anul precedent.Concurentul companiei Coca Cola, Pepsi – este doar pe poziţia 58.

Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, cu peste 400 de miloane de utilizatori, are o valoare de 5,5 miliarde de dolari a brandului, însă nu intră în top 100 general al brandurilor globale.

Descarcă aici clasamentul complet.

Sursa: UNIMEDIA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.