243234

Apple a anunțat lansarea mediului software open source CareKit. Acesta permite dezvoltarea de aplicații în scopuri medicale.

CareKit are multe în comun cu ResearchKit, o platformă similară care le permite oamenilor de știință să efectueze cercetări prin intermediul aplicațiilor disponibile în App Store.

Reprezentantul Apple a demonstrat beneficiile CareKit. Unul din acestea este că persoanele cu boala Parkinson pot monitoriza eficacitatea exercițiilor și a medicamentelor.

Platforma software este utilizată activ de către centrele medicale și cele științifice, pentru cercetarea și diagnosticarea bolilor. „Am fost șocați de cât de mult a influențat ResearchKit ritmul cercetărilor în domeniul medical. Ne-am dat seama că această abordare poate fi utilă și în domeniul supravegherii medicale la nivel individual”, a declarat reprezentantul companiei.

Noul mediu de programare permite ca rudele și personalul medical să monitorizeze starea de sănătate a utilizatorului Apple Watch. Utilizatorul, la rândul său, primește un stimul suplimentar pentru tratament, deoarece el vede în timp real ce se întâmplă cu corpul său. Lansarea CareKit va avea loc luna viitoare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.