Când pe net aveţi la dispoziţie 10GB, 25GB sau 50GB, de ce aţi mai avea nevoie de un stick de memorie de 4GB, 8GB sau 16GB?

De câte ori nu v-aţi transferat câteva documente pe un stick de memorie, pe care l-aţi uitat mai apoi acasă, deşi aţi fi avut nevoie de el la birou?

Cu siguranţă de atât de multe ori încât unii dintre dumneavoastră au investit chiar într-o memorie care putea fi prinsă la breloc. Noi vă propunem acum o alternativă la stick-ul de memorie fizic: unul virtual, online.

Pe lângă faptul că utiliza­torul va avea acces la toate documentele sale de pe orice computer conectat la internet – pe baza unuinume de utilizator şi a unei parole-, acesta va mai putea controla fişierele şi de pe telefonul mobil.

Este drept că nu toate companiile care oferă servicii de stocare online a fişierelor au şi o aplicaţie pentru telefonul mobil, însă acesta poate fi un criteriu prin care să ale-geţi memory stick-ul virtual. În urmă cu mulţi ani erau oferite câteva zeci de MB ca spaţiu de stocare, rareori fiind site-uri care mergeau până la 500MB sau chiar 1GB. Yahoo! Briefcase a fost primul serviciu de acest tip, utilizatorul având la dispoziţie doar 30MB. Din cauza concurenţei puternice, compania Yahoo! a decis închiderea serviciului abia anul acesta.

Acum au apărut diverse companii care oferă servicii de stocare şi pun la bătaie 10GB, 25GB sau chiar 50GB. Dintre serviciile pe care România Liberă le-a testat, unul bun ni s-a părut 4shared.com, care oferă 10GB spaţiu, însă un fişier poate avea 200MB – o valoare destul de mare pentru un serviciu gratuit.

Microsoft versus Apple

Cele două companii americane se bat nu numai însisteme de operare sau telefoane, ci şi în servicii online. Apple oferă serviciul me.com, care, din păcate, nu este gratuit şi este disponibil numai pentru utilizatorii de produse ale companiei. Pentru aproximativ 60 de euro/an, sunt oferite servicii de e-mail, calendar sau agendă online, dar şi „mobile base”, şi 20GB pentru stocarea de documente.

În schimb, Microsoft are 25GB, prin Skydrive (skydrive.live.com). Serviciul este gratuit, ceea ce reprezintă un mare plus pentru utilizator. Oricare dintre cei care îşi fac cont la www.live.com va beneficia automat de serviciul Skydrive. Vă puteţi crea foldere la care să facilitaţi accesul altor utilizatori live.com sau întregului public. În acelaşi timp puteţi seta parole pentru diverse foldere (o metodă în plus pentru securitatea datelor). Din păcate, Skydrive impune o limită de 50MB/fişier.

Memorii virtuale:
Skydrive 25GB skydrive.live.com
4shared 10GB 4shared.com
Adrive 50GB adrive.com
Mediafire 200MB mediafire.com
Box 1GB box.net

sursa: ziarero.realitatea.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.