Informatiile care circula pe profilele utilizatorilor de retele sociale nu sunt intotdeauna inofensive. In unele cazuri, un update neinspirat pe Facebook conduce la pierderea locului de munca. In altele, un simplu tweet poate fi motivul pentru care esti chemat in fata judecatorului.

Cum sa iti pierzi jobul pe Facebook

Un politist din Wisconsin a anuntat pe pagina sa de Facebook ca este consumator de droguri usoare. A fost de ajuns sa fie concediat din Politie, chiar daca a declarat ulterior ca a fost doar o gluma.

Dupa ce a iesit de la un interviu de angajare pentru compania Cisco, pe care il trecuse cu brio, un user a postat pe Twitter faptul ca Cisco i-a acordat job-ul, intrebandu-se daca merita sa ai un job pe care-l urasti, in schimbul unui salariu consistent.

Un angajat al Cisco a vazut mesajul si a retras oferta de job.

Cum sa ramai fara oportunitati de afaceri

Compania de curierat FedEx a angajat un consultant expert in social media, care sa vina in sediul din Memphis pentru o serie de prezentari.

La scurt timp dupa ce a ajuns la sediul central al companiei, consultantul a scris pe Twitter faptul ca uraste Memphis-ul.

Un vicepresedinte FedEx a reactionat imediat, declarand ca orasul care gazduieste sediul central al companiei este destul de important.

Gafa a fost cu atat mai mare cu cat consultantul, expert in retele sociale, ar fi trebuit sa stie ce trebuie si ce nu trebuie publicat pe Twitter.

Cum sa iti inchei cariera politica

Cand reprezentantii Partidului Laburist din Marea Britanie l-au recrutat pe Stuart MacLennan, un tanar de 24, propunandu-i sa candideze pentru un loc in Parlamentul scotian, au considerat ca au pus mana pe o stea in ascensiune.

Daca l-ar fi urmarit pe Twitter inainte de a face aceasta alegere, ar fi vazut ca MacLennan ii insulta pe reprezenentatii partidului, in mod frecvent.

Sursa: Bloombiz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.