KingsoftConform rezultatelor din 2014, Xiaomi a devenit al treilea producător de smartphone-uri din lume. Dar domeniile sale de activitate sunt mai largi, inclusiv investiții, care sunt orientate, în primul rînd, spre producătorii de produse electronice. Cu toate acestea, cea mai recentă achiziție a companiei Xiaomi vizează domeniul soft și anume 2,98% din acțiunile Kingsoft, sau 68 milioane de dolari.

Inițial Kingsoft se ocupa de crearea jocurilor pentru PC-uri, dar astăzi compania valorează 2 miliarde de dolari și are în portofoliul său produse software din domeniile: divertisment, securitate și cel corporativ. Ea are deja legături strînse cu Xiaomi, deoarece directorul și cofondatorul Lei Jun este fondatorul și președintele consiliului de administrație al Kingsoft.

Xiaomi

Se preconizează că Xiaomi va finaliza acordul cu Tencent, privind achiziționarea acțiunilor, pînă la sfîrșitul lunii ianuarie, după care ponderea acestuia în Kingsoft va fi redusă la 9,6%. Lei Jun deține 15% din acțiunile acestei companii.

Această investiție este remarcabilă, deoarece demonstrează o atenție mai mare asupra software-ului și serviciilor Xiaomi. Probabil, compania, care a obținut un succes mare în producerea de dispozitive mobile, intenționează să devină un jucător important pe piața software, oferind utilizatorilor propriile servicii mobile, aplicații și funcții de securitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.