2412452

Potrivit Morgan Stanley, aproximativ 70% dintre utilizatorii Windows cumpără produsele companiei Apple. Cu cîțiva ani în urmă Microsoft controla 95% din piata PC-urilor, iar Apple încerca să supraviețuiască. În ultimul timp, însă, situația s-a schimbat.

Pentru comparație: în 2011 utilizatorii Windows nu cumpărau atît de activ produsele Apple, atunci aceștea constituiau mai puțin de 30%.

245234

Volumul vînzărilor de PC-uri a scăzut în ultimul an ca urmare a creșterii popularității tabletelor, segmentul în care Apple deține o cotă semnificativă. Pentru a remedia această situație, Microsoft a intrat pe piață cu propriile dispozitive mobile,  iar la începutul anului 2013 ea a cumpărat divizia de telefoane mobile a companiei Nokia.

În același timp, în SUA, Microsoft a depăsit Apple după puterea brandului și deține primul loc în clasament. În 2013, Microsoft a reușit să-și consolideze poziția și sa recîștige atenția și loialitatea mai multor clienți. Iar, compania Apple, în ultimele 18 luni, a pierdut mult din popularitatea sa. Produsele acesteia, potrivit autorilor ratingului, nu sunt considerate la fel de importante și necesare precum produsele Microsoft.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.