USB Type-C deja câțiva ani este promovat ca un standard universal pentru dispozitive. Un singur port prin care poți încărca smartphone-ul, tableta, boxa Bluetooth, consola și alte gadgeturi portabile. Dar, de fapt, nu este atât de simplu pe cât pare. Această specificație USB prevede diferite cerințe referitoare la tensiune și putere, ce nu garantează funcționarea a tot ce introduceți în acest port.

Având în vedere aceste caracteristici, USB 3.0 Promoter Group, care include companii precum Apple, Hewlett-Packard, Intel, Microsoft și altele, a anunțat o nouă specificație USB Type-C – USB 3.2, oferind transfer de date prin mai multe fluxuri de date. Teoretic, acest standard va permite transmiterea datelor simultan pe cele două canale, la 5 sau 10 Gbit/s, adică în total de până la 20 Gbit/s.

Pentru a utiliza USB 3.2 va fi nevoie de dispozitive care suportă această specificație. Ele vor fi compatibile cu gadgeturi cu USB 3.0 sau USB 2.0. Chiar și cu cablurile vechi viteza de transfer poate creste până la 2 Gb/s.

Informații mai detaliate despre USB 3.2 ar trebui să apară în cadrul evenimentului USB Developer Days, în luna septembrie a acestui an. Se așteaptă că noul standard va apărea în dispozitivele comerciale nu mai devreme de a doua jumătate a anului 2018.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.