Intel va promova ultrabook-ul, un nou tip de laptop, urmarind prin aceasta sa ajute industria PC-urilor sa recupereze terenul pierdut in fata tabletelor.

Grosimea unui ultrabook va fi mai mica de 1 inch, bateria va avea o autonomie de cateva zile in modul standby, iar start up-ul nu va dura mai mult de cateva secunde.

Conform vicepresedintelui executiv al Intel, Sean Maloney, ultrabook-ul nu va avea un pret mai mare de 1.000 de dolari.

Cu ultrabook-ul, Intel urmareste sa ofere un sprijin industriei PC-urilor, care in ultima vreme a inregistrat scaderi in vanzari, din cauza ca o buna parte din consumatori s-au orientat catre iPad, un dispozitiv ultra-subtire si performant, dar si catre alte dispozitive asemanatoare, cu preturi accesibile.

Pana acum, dispozitivele ultraportabile ale producatorilor de PC-uri nu au atras foarte multi consumatori datorita preturilor mari si performantelor insuficiente ale acestora, lucru ce a determinat o dezvoltare rapida a segmentului de tablete.

Intel doreste sa transfere dominatia sa, de pe segmentul chip-urilor, din piata PC-urilor si in piata tabletelor, dezvoltand pentru acestea noi chip-uri. Compania spera ca pana la sfarsitul anului sa fie puse in vanzare 35 de tablete, care vor fi bazate pe chip-urile sale.

Dispozitivele Apple functioneaza pe baza chip-urilor specifice telefoanelor mobile si nu pe baza chip-urilor produse de Intel. Tabletele produse de Samsung, Motorola si RIM functioneaza, de asemenea, pe baza chip-urilor produse de alte firme.

ASUS au fost primii care au prezentat un astfel de laptop la Computex, sub forma lui X21. Acesta este construit in totalitate din aluminiu, are un display de 11.6 inch, cantareste 1.1kg,  iar cel mai gros punct al sau are 17mm. La prima vedere am putea spune ca este un model nou de Macbook Air, insa specificatiile tehnice spun altceva. X21 este impins de un procesor Ivy Bridge, care poate lua forma oricarui produs din gama Intel, de la i3 si pana la i7, iar mediul de stocare SSD pe SATA III si portul USB 3.0 dovedesc seriozitatea celor de la ASUS cand vine vorba de acest ultraportabil.

Ultrabook-ul de fata poate sa iasa din stand-by in numai doua secunde si poate sta in hibernare chiar si o saptamana.

Tastele sunt din aluminiu si sunt spatiate asemeni Macbook-urilor, pentru a oferi o precizie sporita, iar trackpad-ul este facut din sticla. ASUS planuieste sa lanseze acest model de computer portabil in luna septembrie, insa nu s-a precizat un pret. Avand in vedere specificatiile tehnice, cu siguranta va depasi acei 1.000$ sugerati de Intel pentru Ultrabook-uri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.