Producatorul finlandez Nokia a acuzat companiile Google si Asus de incalcarea brevetelor, scrie The Inquirer.

In tableta Nexus 7, dezvoltata de Asus la comanda Google, sunt folosite tehnologii Nokia brevetate in domeniul retelelor fara fir in baza standardelor IEEE 802.11, a declarat reprezentantul companiei Nokia.

Brevetele despre care este vorba, sunt clasificate ca „de bază” (standard essential) si Nokia da permisiunea de a le utiliza companiilor care le solicita. In total producatorul finlandez are mai mult de patruzeci de licentiati. Nici Asus si nici Google nu s-au adresat catre Nokia pentru permisiunea utilizarii acestor brevete.

The Inquirer crede ca este putin probabil ca Nokia sa mearga la tribunal. Potrivit ziarului, compania va solicita de la Asus si Google sa obtina licente.

Nokia are unul din cel mai mare portofolii de brevete in industria telefoniei mobile: in acesta intra aproximativ 30.000 de brevete. In ultimii 20 de ani, compania a cheltuit pentru cercetare si dezvoltare peste 60 de miliarde de dolari.

Tableta Nexus 7 a fost prezentata pe 27 iunie, la conferinta Google I/O. Dispozitivul are un ecran de 7 inch si procesor quad-core, iar pretul sau porneste de la 199 $. Tableta nu dispune de conexiune 3G, utilizatorii vor putea intra pe internet doar prin intermediul Wi-Fi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.