Un grup de ingineri de la Universtitatea din Ilinois au inventat stiloul impregnat in argint care poate stabili interconectarea circuitelor electronice pe suport de hartie, lemn sau alte suprafete.

Conform inginerilor inventia reprezinta un pas important in productia de circuite electrice rudimentare, cu caracter personal sau chiar a desktop-urilor personale. Cerneala din stilou este inlocuita cu o solutie din argint. Odata scrisa cu stiloul special, aceasta poate mentine conectivitatea intre anumite dispozitive electronice sau poate ajuta functionarea diferitelor circuite electronice direct, pe hartie, intantaneu, la costuri reduse si fara programare.

Cerneala scrisa de respectivul stilou mentine conductivitatea chiar si pe o coala de hartie A4 si in conditiile in care aceasta este indoita, permitind astfel dispozitivelor sa fie extrem de flexibile.

Inventatorii americani ai stiloului l-au folosit pentru a crea un ecran cu LED-uri flexibile „scrise” si interconectate pe un suport de hartie, aratand flexibilitatea acestei solutii.feature image

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.