Samsung a prezentat o nouă serie de procesoare Exynos pentru smartphone-urile de top Galaxy S8. Chipul Exynos 8895 este bazat pe tehnologia de 10 nanometri FinFET.

Se așteaptă că smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ vor primi anume acest cip, pentru piețele europene și asiatice. Dispozitivele pentru SUA vor primi noul model de top de la Qualcomm – Snadragon 835. Conform datelor oficiale Samsung, noul Exynos 8895 este cu 27% mai puternic și cu 40% mai econom decât cel din generația anterioară.

Exynos 8895 folosește o arhitectură hibrid din opt nuclee, patru dintre ele sunt de la Samsung, iar celelalte patru – Cortex-A53, pentru executarea sarcinilor de fundal. De grafică este responsabil cipul ARM Mali-G71, care este perfect optimizat pentru procesarea conținutului 3D, la o rezoluție 4K. Procesorul suportă toți senzorii disponibili, precum și camere foto cu rezoluții de până la 28 de megapixeli.

Este posibil că unele prototipuri de dispozitive, bazate pe Exynos 8895, vor fi prezentate în cadrul MWC 2017, iar Galaxy S8 va fi lansat în luna martie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.