NVIDIA a prezentat tehnologia Max-Q, care va permite crearea unor laptopuri pentru gaming mai productive și, în același timp, mai subțiri. Informații despre Max-Q au apărut și anterior, dar acum NVIDIA a anunțat oficial tehnologia dată. Pentru utilizatorul final acest lucru înseamnă apariția laptopurilor cu dimensiuni comparabile cu MacBook Air și rularea fără probleme a jocurilor în format 4K.

Cei de la NVIDIA susțin că noul concept de design Max-Q va crește performanța notebook-urilor de până la trei ori și tot de de atâtea ori va reduce grosimea lor – până la 18 mm. Aceste laptopuri, echipate cu versiunea mobilă a plăcii grafice GeForce GTX 1080, vor apărea la cei mai mari producători începând cu 27 iunie.

Șeful NVIDIA a demonstrat un exemplu de astfel de notebook – de la ASUS. Potrivit acestuia, laptopul este cu 60% mai rapid decât PlayStation 4 Pro.

NVIDIA a anunțat, de asemenea, tehnologia WhisperMode care reduce zgomotul computerului, menținând în același timp un nivel relativ ridicat de performanță. Aceasta va fi disponibilă în software-ul GeForce Experience.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.