După cum se știe, lansarea noilor dispozitive Nokia este planificată pentru vara anului 2017 și se așteaptă că dezvoltatorul va prezenta cel puțin două smartphone-uri Nokia D1C și Nokia C1, care vor fi produse la fabricile Foxconn.

Se pare că HMD Global, responsabilă de vânzarea și promovarea produselor Nokia, are planuri mari pentru producția ulterioară a dispozitivelor mărcii date. De curând s-a aflat că compania va relua funcționarea fabricii din India, deținută anterior de către compania finlandeză.

Informația a devenit cunoscută datorită lui Konidzheti Rosaya, guvernatorului statului Tamil Nadu. Potrivit acestuia, HMD Global, în viitorul apropiat, va deschide o fabrică în centrul administrativ – Chennai. Guvernul indian are o atitudine pozitivă față de această idee, pentru că „noua” fabrică va genera aproximativ 1 500 de locuri de muncă pentru locuitorii din zonă.

Anterior, Nokia a folosit în mod activ propria sa fabrică în Chennai pentru producția de smartphone-uri, dar compania a fost forțată să oprească producția și să închidă fabrica din cauza scăderii cererii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.