mediatek

CEO-ul MediaTek, Tsai Ming-kai, a anunțat că procesoarele companiei vor fi utilizate în curând în smartphone-urile și tabletele Samsung.

În istoria sa, Samsung nu a instalat niciodată procesoare MediaTek în dispozitivele sale. Coreenii au utilizat procesoare Qualcomm Snapdragon, NVIDIA Tegra, Exynos și chiar Intel, împreună cu Spreadtrum. Se presupune că producătorul coreean va utiliza în dispozitivele sale procesoare MediaTek de buget și din segmentul de mijloc, iar pentru modelele de top se vor utiliza Qualcomm și Exynos. Primele dispozitive Samsung, bazate pe procesoarele producătorului taiwanez, vor apărea în anul 2017.

Probabil acest pas îi va permite Samsung să concureze mai eficient cu companiile chineze, cum ar fi Xiaomi sau Meizu, care oferă dispozitive similare la prețuri semnificativ mai mici. Acestea utilizează componente mai ieftine. În plus, șeful MediaTek a declarat că în prezent negociază cu alt lider al pieței de telefonie mobilă – Apple, pentru a-i furniza produsele sale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.