23423

Compania sud-coreeană LG a prezentat cel mai nou ecran touch – Full HD LCD Advanced In-Cell Touch – tehnologia care integrează senzorul touch direct în panoul LCD și nu prin utilizarea unui strat suplimentar pe ecran. Aceeași tehnologie a fost adaptată pentru smartphone-urile LG G4.

Compania susține că ecranul său, cu noua tehnologie, care anterior nu a fost utilizată în ecrane mari, va reduce semnificativ grosimea și greutatea laptopului. Grosimea se va reduce cu 25% (1 mm) și greutatea cu 200 de grame (35%), comparativ cu ecranele notebook-urilor de 15.6-inch, cu display Full HD touch.

Înlăturarea unui strat va face ecranul și mai luminos, iar imaginile vor fi și mai clare, dar și reflectarea luminii se va reduce semnificativ. În plus, producătorul se laudă că acesta va recunoaște atingerile chiar și la prezența unor picături pe ecran.

Compania crede în succesul produsului său și explică popularitatea acestuia prin lansarea în curînd a Windows 10, care este mai optimizat pentru ecranele touch.

Începerea producerii noilor ecrane este programată pentru a doua jumătate a anului. Deja s-au semnat mai multe acorduri pentru furnizarea de ecrane de 14 și 15.6 inch.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.