Cei care vor să testeze Chrome OS  pot achiziţiona acum laptop-urile Chromebook, construite de Acer şi Samsung.

Momentan, ele sunt disponibile doar în Statele Unite în lanţul de magazine Best Buy şi la magazinul online Amazon. Oferta include un model de la Acer şi unul de la Samsung, disponibile în mai multe versiuni.

Acer AC700 Chromebook are un preţ de 350 $ pe Amazon.com şi se laudă cu un ecran de 11.6″, un procesor Intel Atom N570 cu două nuclee, 2 GB DDR3 şi un SSD de 16 GB. Conectarea sa la serverele Google se face prin intermediul unei reţele WiFi sau prin cablu de reţea. Versiunea cu modul 3G costă 430 $.

Samsung a construit Seria 5 Chromebook. Cu o grosime de doar 20 mm, ultra-portabilul dispune de un ecran de 12.1″ cu filtru anti-glare. Configuraţia este identică cu cea oferită de Acer, însă capacitatea bateriei pare să fie mai mare. Dacă pentru AC700 Chromebook erau specificate 6 ore de autonomie, Samsung Seria 5 Chromebook se laudă cu 8,5 ore. Printre facilităţile cu care se laudă sistemele cu Chrome OS se numără pornirea în mai puţin de 10 s, imunitatea faţă de viruşi şi suport pentru Adobe Flash. Chromebook-ul de la Samsung este disponibil în culorile alb şi negru, cu sau fără modul 3G. Versiunea WiFi costă 430 $, iar cea 3G ajunge la 500 $. Chromebook-urile vor fi disponibile şi pe alte pieţe în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.