Nokia planuieste sa lanseze o tableta cu sistemul de oparare Windows 8, potrivit DigiTimes citind surse din cadrul companiei finlandeze.

Tableta va avea un ecran de 10-inch, va folosi procesor Qualcomm dual-core pe arhitectura ARM si va fi produsa de compania taiwaneza Compal Electronics. Primul lot va fi format din 200.000 de unitati.

Data lansari tabletei nu a fost anuntata, dar se concretizeaza ca nu va avea loc mai devreme de octombrie-decembrie 2012, ce coincide cu lansarea pe piata a Windows 8.

Nokia nu doar odata a anuntat ca intenţionează să lanseze o tabletă, dar pină în prezent asa si nu a fost prezentat nimic. Finlandezii numeau „tableta pentru internet” PDA-urile N770, N800 si N810 lansate in 2005-2007, cu sistemul de operare Maemo.

Cu atit mai mult ca 2011-2012, mai multi manageri de top din companii finlandeze,  au recunoscut că sunt interesati de piata tabletelor – astfel încit, în noiembrie, despre planurile de a lansa o tableta cu Windows 8 a vorbit seful departamentului Nokia din Frantancez, Paul Amsellem.

sursa: DigiTimes

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.