leica m 4

În cadrul unei licitații de binefacere Sotheby’s, camera Leica M, al cărui aspect a fost proiectat de către designerul Apple, Jonathan Ive, și designerul industrial, Marc Newson, a fost vîndută cu 1.8 milioane de dolari. Această sumă e de circa două ori mai mare decît cea așteptată – 750 de mii de dolari. În total la licitație au fost adunați 26.2 milioane de dolari, care vor fi donați pentru lupta împotriva SIDA, în Africa.

leica m 2leica m

Potrivit PetaPixel, în timpul lucrărilor asupra camerei, Jonathan Ive și Marc Newson au creat 561 de prototipuri ale dispozitivului. De crearea modelului s-au ocupat 50 de ingineri timp de 270 de zile. Numai pentru proiectarea carcasei a fost nevoie de 97 de ore. Cu ajutorul unui laser în carcasă au fost făcute 21900 de găuri. În comparație cu modelul de bază, în acest model, Leica M, au fost făcute aproximativ 100 de modificări.

leica m3 3

Pe lînga aceasta, la licitație, cu 977 de mii de dolari a fost vîndut un Mac Pro de culoare roșie (acesta era evaluat la 40-60 mii de dolari) și căștile EarPods din aur cu 461 de mii de dolari (estimate la 20-25 mii de dolari).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.