iPhone 6s

Pe 9 septembrie, Apple a organizat una dintre cele mai ambițioase prezentări, anunțînd mai multe produse cheie. Pe lînga iPhone 6s și iPhone 6s Plus, au fost demonstrate și tableta gigant iPad Pro, cu ecran de 12,9 inch, și noua consola Apple TV. De asemenea, au fost lansate noi accesorii și funcții pentru Apple Watch.

Apple  2 Apple 1

CEO-ul Apple, Tim Cook, contrar tradiției, a început nu cu statistici, dar cu anunțarea de noi dispozitive, promițînd ceva „monstruos”.

S-a început prezentarea cu Apple Watch și cu watchOS 2. Ceasul acum afișează o gama mare de informații pe ecran, inclusiv de la alți dezvoltatori. Apple pune mari speranțe în suportul pentru propriul serviciul cartografic și Wallet. În total, pentru ceas, sunt disponibile peste 10 mii de aplicații, printre cele noi se numără și Facebook Messenger. De asemenea, Apple Watch poate fi folosit ca un vizor pentru camera GoPro.

Apple  3 Apple  4

În vînzare vor apărea ceasuri din aluminiu de culoare aurie și roz. În plus vor fi disponibile noi curele, inclusiv din piele, dezvoltate de Hermes.

iPad Pro 2

iPad Pro

Apoi a venit rîndul lui iPad Pro. Vicepreşedintele Apple pe marketing, Phil Schiller a confirmat faptul că dimensiunea ecranului tabletei este de 12,9 inch, iar rezoluția – 2732 × 2048 pixeli.

Tableta este echipată cu un procesor A9X, pe 64 de biți. Potrivit lui Phil Schiller, procesorul dispozitivului este de două ori mai productiv decît procesorul lui iPad Air 2. Dacă îl comparăm cu prima tableta a companiei, atunci performanța procesorului a crescut de 22 ori. Sistemul grafic, în comparatie cu predecesorul, la fel s-a accelerat de două ori, iar comparativ cu primul iPad – de 360 ​​de ori. Grafica este aproape de cea a consolelor pentru jocuri, iar puterea de calcul – de cea a computerelor.

iPad Pro 4

iPad Pro 3

Cei de la Apple au subliniat faptul că iPad Pro este mai productivă decit 80% din PC-urile vîndute în ultimele șase luni, iar subsistemul grafic mai puternic decît 90% din PC-uri.

iPad Pro 7

iPad Pro 6

Tableta este echipată cu patru difuzoare, cîntărește puțin peste 700 de grame și are o autonomie de aproximativ 10 ore. Grosimea ei este de 6,9 ​​mm, adică cu 0,8 mm mai groasă față de iPad Air 2. Cum și era de așteptat, poate fi conectată și o tastatură.

iPad Pro 8

iPad Pro 9 iPad Pro 10

De asemenea, este prezent și un stylus, care poate recunoaște unghiul și forța de apăsare pe suprafață. Interesant este faptul că la eveniment a participat și un reprezentant Microsoft, care a demonstrat cît de comod este lucrul cu acest stylus în pachetul de aplicații Microsoft Office.

Tableta suportă rețelele LTE și este echipată cu o cameră de 8 megapixeli. În vînzare vor fi disponibile modele cu 32 și 128 GB de memorie internă. Versiunea cu cartelă SIM va fi doar cu 128 GB. Începutul vînzărilor este programat pentru luna noiembrie. Prețurile sunt de la 800 de dolari și pînă la 1080 de dolari.

iPad Pro a3

iPad Pro a1

iPad Pro a2

Pentru tastatură și stylus va trebui să plătiți suplimentar. Pentru a culege text folosind butoanele fizice veți achita 169 de dolari, iar pentru stylus – 100 de dolari.

În același timp, Apple a anunțat reduceri pentru iPad-urile vechi și a prezentat iPad Mini 4. Ultimul este același Air 2, dar cu un ecran de 7,9 inch. Prețurile pentru aces model încep de la 399 de dolari.

Apple TV

Apple TV 2

S-au confirmtat și zvonurile referitoare la actualizarea Apple TV. Dispozitivul a primit componente hardware puternice, poate lucra cu aplicații și suportă jocurile. În calitate de controler poate fi utlilizată telecomanda, cu un panou tactil, accelerometru, giroscop și Bluetooth 4.0. Consola TV „prietenește” cu Siri și recunoaște comenzile vocale.

Apple TV 3 Apple TV 4

Dispozitivul rulează tvOS, care are la baza sistemul de operare iOS. Sistemul are o interfață complet schimbată și o funcționare lină. Consola va fi disponibilă în vînzare începind cu luna octombrie, la un preț de 149 de dolari, pentru pentru versiunea cu 32 GB și 199 de dolari – pentru versiunea cu 64 GB de memorie.

Apple TV 5

Dimensiunile lui Apple TV sunt de 98×98×33 mm, iar greutatea – 425 g. Dispozitivul are la bază procesorul A8, echipat cu un conector HDMI, Ethernet și USB-C, precum și un port infraroșu. Încărcarea are lor prin intermediul portului Lightning.

Și în sfîrsit, partea cea mai așteptată a prezentării. Compania a lansat două smartphone-uri noi. Modelele iPhone 6s și iPhone 6s Plus, care la exterior nu diferă de predecesori, doar că în vînzare va apărea versiunea de culoare roz și grosimea a crescut cu 0,2 mm.

Dar în interiorul, potrivit lui Tim Cook, a fost schimbat totul. Ecranul acestora este protejat de cea mai rezistentă scticlă pentru telefoane mobile, cei drept nu din safir. Carcasa, în comparație cu modelul precedent, a devenit mai rezistentă, datorită aliajului special din aluminiu folosit în industria aerospațială.

Apple-September-Event-153-1280x720

Una dintre cele mai importante inovații este tehnologia 3D Touch, ecranul smartphone-ului poate recunoaște forța de apăsare și tehnologia poate fi utilizată pentru controlul dispozitivelor. Astfel, în iPhone 6s și iPhone 6s Plus a apărut ceva asemănător butonului din drepta a mouse-ului.

3D Touch recunoaște trei niveluri de clicuri: atingere, apăsare lungă și presare. De exemplu, dacă doriți să vedeți ce mesaj a sosit, e suficient să țineți puțin timp degetul pe acesta. În rezultat va apărea un preview a scrisorii. Dacă doriți să o deschideți complet, este necesar să apăsați pe ecran mai mult timp.

 iPhone 6s 7

De vibrații acum este responsabil Taptic Engine, principiul de  funcționare a acestuia este similar cu cel din noul MacBook. Vibrațiile vor fi mai diverse, iar intensitatea va depinde de situație.

iPhone 6s 8

iPhone 6s și 6s Plus au la bază procesorul A9. Potrivit lui Phil Schiller, acesta este un procesor la nivelul celor pentru desktopuri. A9 este cu 70% mai productiv decît predecesorul său, iar capacitățile sale grafice le depășesc pe cele ale lui iPhone 6 și 6 Plus cu aproape 50 %.

iPhone 6s 5

Smartphone-urile sunt echipate cu un coprocesor M9, cu un senzor Touch ID mai rapid și cu o cameră de 12 megapixeli. Datorită tehnologiei deep trench isolation, fotografiile sunt de o calitate mult mai bună. A fost declarată, de asemenea, posibilitatea de filmare video 4K.

Camera video frontală are o rezoluție de 5 megapixeli.

iPhone 6s 6

Precomanda pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus va fi acesibilă începînd cu 12 septembrie, iar în vînzare telefoanele vor fi disponibile din 25 septembrie. Din start smartphone-urile vor putea fi precomandate în 12 țări: Australia, Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Canada, China, Noua Zeelandă, Puerto Rico, Singapore, SUA, Franța și Japonia.

iPhone 6s

Prețurile nu s-au schimbat, în SUA, iPhone 6s, la încheierea unui contract cu operatorul pentru 2 ani, va costa 200, 300 și 400 de dolari, pentru modelele cu 16, 64 și 128 GB, respectiv. iPhone 6s Plus va costa cu 100 dolari mai mult.

Apropo, sistemul de operare iOS 9 va fi lansat în curînd – pe 16 septembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.