Smartphone-urile iPhone 5S si Galaxy S IV vor fi echipate cu noi tehnologii avansate, care le vor permite sa se incarce fara fir. Dupa cum anunta DigiTimes, Samsung va utiliza in noul sau dispozitiv tehnologia Qi a organizatiei Wireless Power Consortium (WPC).

Cei drept, pentru ca Galaxy S IV sa se incarce fara fir, acesta va avea nevoie de o husa speciala sau un capac special detasabil. Spre deosebire de Samsung (precum si HTC, LG, Motorola, Nokia si alte companii), Apple nu face parte din consortiul WPC, astfel ei vor trebui sa realizeze propria tehnologie de incarcare a iPhone 5S fara fir.

Un brevet pentru o metoda de incarcare fara fir a fost depus de catre Apple la sfarsitul anului trecut. Compania sustine ca abordarea sa este complet regandita si difera de cea a concurentilor. Apple propune utilizarea rezonantei magnetice pentru transferul energiei pe o raza de un metru.

Potrivit unor zvonuri, producerea noului model de iPhone a fost lansata saptamina trecuta. Gadgetul promite un nou cip A7, camera foto imbunatatita si un scanner de amprente. Apple poate anunta oficial iPhone 5S in luna august.

In ceea ce priveste Galaxy S  IV, atunci Samsung poate prezenta noul model de top  joi, 14 martie. Se presupune ca smartphone-ul Android va dispune de un procesor cu 8 nuclee, ecran Full HD si o camera de 13 megapixeli.

Dispozitivele cu Windows 8 din seria Lumia, precum si cele Android de la HTC, Sony si LG deja se pot incarca fara fir.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.