Compania Apple este cunoscuta prin controlul sau strict al patrunderii umiditatii in device-urile sale. Acesta este cauza anularii reparatiei pe garantie sau schimbul pe un dispozitiv nou. Pentru un control corespunzator compania monteaza indicatori speciali de umiditate in gadget-urile lor, ce reprezinta niste autocolante mici care la interactiunea cu umiditatea isi schimba culoarea. Aceste indicatoare permit angajatilor Apple sa inteleaga indata ca iPhone-ul a fost scapat in apa, sau ca pe MacBook s-a rasturnat un pahar de bere, in rezultatul caruia  acestea au incetat sa functioneze.

Astfel de senzori are fiecare dispozitiv Apple, dar toate recordurile le bate noul MacBook Pro, cu Retina-display, in care au fost descoperiti 10 senzori de umiditate, de doua ori mai multi decit in obisnuitele MacBook Pro si MacBook Air.

Acest fapt se explica prin dorinta Apple de ase asigura la maxim, daca cel putin un senzor va indica ca avut un contact cu lichidul, un astfel de MacBook nu va mai putea fi schimbat.

Avind in vedere costul laptopului, aceasta abordare este destul de logica – Apple nu vrea sa aiba pierderi din cauza utilizatorilor ce se comporta neatent cu tehnica atit de costisitoare.

Sursa: CultofMac

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.