Cel mai interesant dispozitiv prezentat la WWDC este boxa inteligentă HomePod. Zvonuri despre aceasta vehiculau de mult timp și în cele din urmă Apple a prezentat-o.

Boxa a fost demonstrată de către Phil Schiller, vice-președintele Apple pe marketing. Acesta a menționat că iPod-ul a revoluționat lumea muzicii, iar acum compania vrea să facă același lucru cu sistemele home audio.

Aproape toate informațiile despre HomePod, care apăruse pe internet până la anunț, s-au confirmat: un dispozitiv de formă cilindrică (17 centimetri înălțime și 14 lățime), asistentul Siri integrat și pe partea de sus un touchpad. HomePod dispune de un procesor Apple A8, care era instalat încă în iPhone 6. Probabil compania a hotărât că boxa nu are nevoie de un cip mai productiv. Modelul vine cu un subwoofer și șase microfoane, pentru a capta comenzile utilizatorului.

Sistemul oferă date meteo sau temperatura din cameră, conectându-se la sistemul de climatizare prin instrumente HomeKit. HomePod, de asemenea, vă va extinde cunoștințele în muzică. De exemplu, în timp ce cântă muzica, puteți întreba cine interpretează piesa dată, în ce an a fost înregistrată, în care trupe a mai cântat vocalistul și Siri va da un răspuns. Și pentru aceasta nu este necesar să „țipi” ca să fii auzit, microfoanele trebuie să capteze comenzile chiar și într-o încăpere zgomotoasă.

O mare atenție a fost acordată calității sunetului. HomePod înțelege unde a fost pusă: pe o masă în mijlocul camerei, într-un colț sau pe dulap sub tavan. În funcție de aceasta, se adaptează și schimbă propagarea undelor sonore, cu scopul de a compensa deficiențele locației sale și pentru a umple încăperea cu sunet de calitate.

Prețul HomePod este de 349 de dolari și va fi disponibil în două versiuni: alb și negru. Dispozitivul va apărea în vânzare la sfârșitul anului în SUA, Canada, Marea Britanie, Hong Kong și Australia. Pe alte piețe acesta va ajunge abia în 2018.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.