Compania israeliană Corephotonics, care dezvoltă și produce sisteme optice pentru camerele mobile, a acuzat Apple de  încălcarea a patru brevete. În documentele depuse în instanță sunt menționate iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus, nu și iPhone X (în momentul deschiderii procesului acesta nu era în vânzare).

Corephotonics a fost fondată în 2012. Compania se consideră ”pionier în dezvoltarea tehnologiilor pentru camerele duble din dispozitivele mobile”. Brevetele în cauză au fost înregistrate în perioada 2013 – 2016. La începutul anului 2017, numele Corephotonics a fost anunțat la MWC 2017, unde compania chineză Oppo a prezentat o tehnologie care permite utilizarea zoom-ului optic 5x în modulele foto pentru smartphone-uri (fără elemente în mișcare).

În revendicarea sa, Corephotonics susține că cele două modele de iPhone utilizează construcția de plasare a lentilelor, metoda de zoom optic și algoritmul de combinare a imaginilor care îmbunătățește calitatea, patentate de compania israeliană.

Potrivit publicației MacRumors, în 2015 Apple a achiziționat o altă companie israeliană – LinX, care, de asemenea, este specializată în dezvoltarea camerelor mobile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.