Universitatea Toyohashi si Toyota Central R&D au anuntat ca au descoperit metoda de a face masinile electrice sa ruleze pe distante nelimitate fara a mai fi nevoie sa se opreasca pentru a se realimenta.

Masinile electrice sunt considerate masinile viitorului, problema cea mare a acestora fiind realimentarea. Ba distanta maxima parcursa de o astfel de masina este de maximum 120 de kilometri, ba echipamentele pentru realimentare sun inexistente sau prea scumpe pentru a fi instalate in toate zonele din cauza cererii mici din acest moment.

Pentru rezolvarea acestor probleme, japonezii au imaginat un sistem ce permite realimentarea cu energie a unei masini electrice in timp ce aceasta ruleaza pe sosea facind astfel posibil ca distanta parcursa de un astfel de autovehicul sa devina nelimitata.

Acestia au inventat un mecanism similar cu cel de alimentare al trenurilor electrice, cu celebrele cabluri aeriene electrice, insa de aceasta data japonezii intentioneaza sa ingroape placi de metal electrificate in asfalt capabile sa aliemnteze cu energie centurile de otel din interiorul anvelopelor prin intermediul undelor radio.

Desi pana in prezent testarea sistemului a implicat tensiuni joase, cercetatorii spun ca sistemul va putea fi implementat in viitorul foarte apropiat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.