3453453

iPhone-ul este în continuare cel mai bun smartphone din lume. De acest lucru este sigur Lei Jun, CEO-ul companiei Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători chinezi de dispozitive Android. Acesta a adăugat că compania sa are multe de învățat de la Apple, scrie CnBeta.

În ultimul timp, Xiaomi devine tot mai mult observat pe paginile presei mondiale, anunțînd ba „cel mai subțire”, ba „cel mai productiv” smartphone. În China, compania este serios comparată cu Apple, iar după obsesie, fanii lor pot fi comparați cu fanii companiei Apple.

„Presa locală din China ma numeste Steve Jobs-ul din China. Eu consider ca e un compliment, dar astfel de comparații au o presiune enormă asupra noastră. Xiaomi și Apple sunt două companii complet diferite. Xiaomi se bazează pe Internet. Noi nu facem același lucru precum Apple”, a declarat șeful companiei, în vîrstă de 43 de ani.

Xiaomi există de doar aproximativ trei ani, însă în această perioada a devenit o forță semnificativă pe piața din China. Analiștii cred că producătorul chinez Xiaomi ar putea deveni în curînd o „forță distructivă” în segmentul smartphone-urilor. În prezent, costul estimat al companiei este de aproximativ 10 miliarde de dolari, care este comparabil cu cel al Lenovo. Vă amintim că un fost vicepreședinte al Google, responsabil de dispozitivele Android, Hugo Barra, a părăsit postul său și a plecat să lucreze pentru Xiaomi, unde ocupă un post similar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.