Vivo-3D-ToF-websiteÎn cadrul expozitiei MWC Shanghai, Vivo a anunțat scanerul facial, care (potrivit reprezentanților companiei din China) va fi un concurent demn pentru sistemul similar TrueDepth din iPhone X. Nu se cunoaște dacă tehnologia va apărea curând în smartphone-uri.

Scanerul facial de la Vivo funcționează pe baza tehnologiei de lumină structurată: dispozitivul trimite impulsuri de lumină și calculează timpul „zborului” lor. Astfel, gadgetul creează o hartă tridimensională a feței. Scanerul de la Vivo trimite către obiect 300 mii de puncte, în timp ce proiectorul cu infraroșu din iPhone X – numai 30 mii de puncte. Teoretic, utilizarea unui senzor de lumină structurat are o precizie de 10 ori mai mare.

Potrivit companiei chineze, noua tehnologie poate scana întregul corp uman (nu doar fața) și recunoaște obiectele la o distanță de până la trei metri. Cu toate acestea, Vivo nu vede încă un scenariu clar pentru utilizarea unui astfel de scaner (cu excepția identificării utilizatorului).

Compania chineză nu a numit nici posibila dată a lansării primului smartphone cu aceasta tehnologie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.