23424

Specialiștii de la unul din birourile regionale ale Serviciului Federal Sanitar Rus (Rospotrebnadzor) consideră că „selfie” este o amenințare pentru sănătatea adolescenților. Potrivit acestora, în timpul sesiunii foto, participanții își ating capurile, permițînd păduchilor să sară de la o gazdă la alta, se anunță pe site-ul instituriei.

„Cauza răspîndirii păduchilor în rîndul adolescenților, potrivit experților, a devenit pasiunea pentru „selfie”. Grupurile de adolescenți sau cuplurile contribuie la transmiterea de paraziți prin atingerea capurilor acestora. Aceasta este principala cale de transmitere a păduchilor”, se menționează în anunțul Rospotrebnadzor-ului.

Medicii sanitari subliniază că „în colectivele de copii este interzis să fie primiți copii cu pediculoză, de asemenea, se recomandă managerilor și personalului medical din instituțiile de învățămînt să reacționeze prompt la astfel de pericole”.

1 COMENTARIU

  1. „Ответственность несет администрация учреждения” Cred ca o sa interzica Selfie in scoli. Dar imi pare ca au interzis si importul nu doar a merelor din Moldova dar si a sapunului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.