Pretul actiunilor companiilor Samsung si HTC a scazut din cauza Apple. Scaderea actiunilor Samsung cu 10 miliarde a avut loc dupa aparitia unui raport DigiTimes, in care se declara ca Apple a plasat o comanda mare de fabricare a memoriilor DRAM companiei Elpida. HTC la rindul sau a avut de suferit dupa ce a aparut informatia privitor la interzicerea de catre instanta de judecata a importurilor de smartphone-uri One  X si EVO 4G LTE pe teritoriul SUA.

Samsung este cel mai mare producator mondial de DRAM, obtinind acest succes intr-o oarecare masura datorita Apple, deoarece comenzile acestei companii au ajutat Samsung sa obtina aceasta pozite dominanta pe piata. La rindul sau, compania Elpida in luna februarie si-a declarat faliment-ul, iar noua comanda Apple pentru productia de DRAM ar schimba semnificativ situatia companiei si iar oferi o pozitia destul de buna pe piata de DRAM, iar Apple ar obtine un avantaj strategic, prin sprijinul acestei companiei.

Daca scaderea preturilor la actiunile Samsung nu e o lovitura atit de mare, iata ca la HTC situatia nu e atit de buna. In primul rind, in ultimult timp compania si asa nu o duce prea bine, iar acum o noua lovitura – interzicerea smartphone-ului One X (concurentul direct al Galaxy S 3), care se vindea bine deja pe teritoriul Statelor Unite.

Sursa: Electronista

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.