l_22214

Samsung Electronics a decis să scape de afacerea cu imprimate și a găsit un cumpărător – Hewlett Packard. Tranzacția este evaluată la 1,05 miliarde de dolari. De asemenea, Samsung s-a angajat să achiziționeze acțiuni HP în valoare de la 100 până la 300 milioane de dolari.

Cei de la HP cred că acordul cu gigantul coreean le va permite să crească cota de piață și veniturile. Potrivit Bloomberg, acordul îi va oferi acces companiei HP la tehnologiile inovatoare de imprimare cu laser, precum și o șansă de ași consolida pozițiile pe piața de copiatoare de birou, care este dominată de Xerox și alte companii.

Publicația prezintă, de asemenea, date care arată că, în ultimul trimestru, încasările diviziei de imprimante HP au scăzut cu 14%, până la 4,42 miliarde, iar vânzările totale  – cu 4%, până la 11,9 miliarde. Recent compania anunțase un plan de restructurare, ceea ce implică și o reducere de personal de 3.000 de persoane.

Pentru Samsung, potrivit analiștilor, acordul are sens ca o parte a strategiei sale globale, în care compania coreeană este axată pe sectoarele de piață cu potențial mare de creștere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.