Analistul Mobile Research Group, Eldar Murtazin, anunta ca Nokia nu mai este partenerul principal al Microsoft. Potrivit acestuia, Stephen Elop a incercat sa creeze o iluzie ca compania finlandeza este „cea mai iubita sotie” a gigantului software si ca dragostea lor va dura „pina la moarte”.

„Moartea intr-adevar va separa aceasta pereche, dar aceasta desigur nu va fi moartea Microsoft”, a scris jurnalistul Mobile-review.com. Prima lovitura pentru Nokia a fost anuntarea smartphone-ului WP8 de catre Samsung in luna august. „Pentru Nokia aceasta a fost o lovitura in burta, deoarece compania se inchipuia „cea mai iubita sotie”, dupa acest eveniment mai multi angajati si-au dat intrebarea in ce consta exclusivitatea lor”, sustine Eldar Murtazin.

S-a dovedic la fel ca Microsoft sustine pe linga Nokia si alti parteneri – HTC si Samsung. Analistul a explicat ca una dintre conditiile contractului dintre finlandezi si americani a fost acordul prin care Nokia nu va plati pentru licentele Windows Phone 7 si 8 (aproximativ 35 de dolari pentru fiecare smartphone). Companiile  HTC si Samsung achita taxa de licență, insa Microsoft le intoarce banii sub forma de asistenta de marketing.

Si inca o lovitura pentru Nokia este intentia Microsoft de a produce smartphone-uri sub marca proprie. „Va deveni evident faptul ca Nokia nu este cea mai iubita sotie, ci doar una din multime”, a remarcat analistul. Potrivit lui, peste un an producatorul finlandez „va trebui sa inoate cu fortele proprii „, deoarece Microsoft o va sprijini la fel ca si pe ceilalti parteneri, iar principalele forte vor fi indreptate spre promovarea telefoanelor proprii.

De ce Microsoft a decis sa intre pe piata smartphone-urilor? Eldar Murtazin sustine ca compania s-a speriat de repetarea esecului vinzarilor americane Lumia 900. „Rolul Nokia pentru Microsoft scade la zero… Cei de la Microsoft nu vor ca viitorul companiei sa depinda de un singur partener. Nokia si-a legat soarta sa de Microsoft si in cele din urma a pierdut, ceea ce se poate vedea deja astazi”, a adaugat  expertul.

5 COMENTARII

        • de ce sa plece la pensie? Nokia in partneriat cu Microsoft ofera solutii, inclusiv business, pe care android nu le poate oferi. exista telefoane pentru distractii (cu android si ios) si telefoane pentru business (windows, BB)

  1. De când asta Android nu este pt business? Arată-mi măcar o aplicaţie care o are WP şi nu o are Android. Ah da, scuzaţi, Internet Explorer :-)))))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.