PayPal le oferă pasionaţilor de modă din Marea Britanie posibilitatea de a plăti cu smartphone-ul, prin intermediul PayPal inStore, atunci când fac achiziţii în lanţurile de retail. Această metodă de plată este, din 31 mai, la dispoziţia celor 15 milioane de britanici ce formează clientela a 230 de magazine, inclusiv magazine parte a lanţurilor de retail Aurora Fashions* (Coast, Oasis şi Warehouse) şi Karen Millen**.

Aplicaţia PayPal inStore, care poate fi descărcată pe dispozitive Android şi Apple iOS (iPhone şi iPad), face mai flexibil shoppingul în marile magazine de retail din Marea Britanie. Atunci când o persoană alege să cumpere anumite produse cu PayPal inStore, aplicaţia generează un cod de bare unic şi un număr de tranzacţie, pe care casierul magazinului le scanează pentru a putea încasa banii din contul de Paypal al cumpărătorului. Plăţile, retururile şi discounturile sunt procesate tot prin intermediul acestei aplicaţii.

Plaţile făcute prin PayPal inStore sunt sigure, fiind necesară introducerea unui PIN pentru ca aplicaţia să ruleze pe telefon. În plus, aplicaţia nu stochează date personale sau financiare şi nici sume de bani.

Pe de altă parte, PayPal inStore poate fi folosită în locuri unde nu există semnal mobil sau Wi-Fi, precum şi pentru a cere, în magazine, returnarea banilor pentru produse achiziţionate online sau de la magazine ale aceluiaşi lanţ de retail.

Potrivit lui Cameron McLean, Managing Director PayPal UK, introducerea PayPal inStore în lanţurile de retail din Marea Britanie (Oasis, Warehouse, Karen Millen şi Coast) marchează “debutul unei revoluţii tăcute a modului în care se fac cumpărături”.

“Frontierele dintre online şi retailul clasic vor disparea în curând, iar studiile noastre, făcute în rândul principalilor comercianţi britanici, sugerează că, până în 2016, nu vom mai avea nevoie de portofel, ci un telefon va fi de-ajuns pentru a face cumpărături în lanţurile de retail din Marea Britanie”, a adăugat el.

McLean a precizat şi că introducerea PayPal inStore în lanţurile britanice se face folosind tehnologiile pe care retailerii deja le deţin, fără a fi necesare dispozitive suplimentare

În prezent, PayPal are deja încheiate în Statele Unite parteneriate pentru plata cu PayPal în lanţuri de magazine precum Home Depot (în peste 2000 de magazine ale lanţului) sau Abercrombie & Fitch, American Eagle Outfitters, Barnes & Noble, Foot Locker, JC Penney, Toys “R” Us şi altele.

Potrivit lui Ish Patel, director Aurora Fashion, clienţii cer tot mai multe lucruri magazinelor clasice, de la servicii din ce în ce mai performante până la experienţe personalizate, generate prin intermediul noilor tehnologii.

“Plăţile flexibile sunt cruciale în cadrul eforturilor noastre de a oferi clienţilor experienţe extraordinare, care combină comerţul digital şi retailul offline. Parteneriatul cu PayPal ne permite să ducem la următorul nivel experienţa multichannel, asigurându-ne că clienţii noştri îşi pot folosi telefoanele mobile, în condiţii sigure, pentru a face achiziţii.”, a adaugat Patel.

Despre PayPal

PayPal este o modalitate rapidă şi sigură de a realiza şi primi plăţi online. Serviciul permite trimiterea unor sume de bani fără a dezvălui informaţii financiare. Cu 110 milioane de conturi active în 190 de ţări şi disponibil în 25 de valute în întreaga lume, PayPal promovează comerţul electronic global. În 2011, PayPal a procesat plăţi mobile de peste 4 miliarde de dolari, de cinci ori mai mult decât în 2010, şi se aşteaptă ca volumul plăţilor mobile procesate în 2012 să depăşească 7 miliarde de dolari. PayPal este o companie parte a eBay. Mai multe informaţii sunt disponibile pe website-ul PayPal.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.