Intel tocmai a achizitionat de la Real Networks aproape 190 de patente si 170 de aplicatii, codecuri de generatie noua, pentru 120 de milioane de dolari.

Compania Real Networks este “responsabila” pentru crearea formatului Real Audio si platforma GameHouse.  Intelegerea cu Intel permite companiei sa foloseasca in continuare o parte din patentele vindute pentru a continua sa incaseze bani de pe urma acestora.

In jurul anului 2000, aproximativ 85% din continutul de streaming online era in format RealMedia. Compania a fost afectata insa de strategiile Microsoft si Apple, care au inceput sa ofere acelasi tip de solutii de streaming in mod gratuit. Nefiind in stare sa concureze, RealNetworks a cumparat Rhapsody de la Listen.com si in baza acestuia a incercat sa dezvolte un container audio nou,  insa si acesta a dat gres in 2008. Se pare ca, pana la urma, au fost nevoiti sa vinda o mare parte din patentele detinute catre Intel.

CEO-ul RealNetworks, Thomas Nielsen, a declarat ca “Vanzarea acestor patente catre Intel va debloca un fond foarte mare si o serie de valori nebanuite pana acum. Acest lucru reprezinta o oportunitate extraordinara pentru RealNetworks de a genera capital aditional pentru a creste investitia in noi domenii.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.