apple maps

Recent s-a aflat că Nokia intenționează să scape de serviciul Here Maps. Potrivit publicației Bloomberg, pe lînga constructorii germani de automobile, un interes sporit față de acest serviciu îl au și alte companii din întreaga lume, inclusiv Apple, Amazon, Alibaba, Baidu, Facebook, Sirius XM și Harman International. Unul dintre cei mai probabili cumpărători este numită anume compania Apple.

Conform informațiilor Bloomberg, Nokia speră să obțină, pentru Here Maps, nu mai puțin de 3,2 miliarde de dolari. Anul trecut serviciul era evaluat la 2.14 miliarde de dolari. Solicitarea finlandezilor se explică simplu, deoarece investițiile Nokia în tehnologiile Here, inclusiv achiziționarea NAVTEQ la sfîrșitul anului 2007 cu  8.1 miliarde dolari, reprezintă mult mai mult.

În ceea ce privește Apple, atunci aceasta este în măsură să aloce suma dată pentru achiziționarea Here Maps. Propriul servicu de cartografiere, Apple Maps, este criticat încă de la apariția sa, de aceea compania trebuie urgent să-l îmbunătățească. Iar tehnologiile deținute de Nokia pot fi destul de potrivite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.