project fi

După cum și era de așteptat, Google a devenit oficial operator de telefonie mobilă. În cadrul Project Fi, compania americană oferă abonaților atît trafic de internet, cît și servicii vocale. La moment această ofertă este valabilă doar pentru proprietarii de smartphone-uri Nexus 6 și numai pe bază de invitație.

Potrivit dezvoltatorilor, proiectul Fi oferă cea mai bună calitate a comunicării, în condiții specifice. Dacă aveți o conexiune de mare viteză Wi-Fi, pentru transmiterea a orice tip de conținut se folosește un punct de acces deschis. În caz contrar, Google va conecta abonatul la rețeaua LTE, a unuia din cei doi parteneri ai proiectului, operatorii americani Sprint sau T-Mobile. Comutarea între diverse tipuri de conexiuni are loc în așa mod, încît utilizatorul nu observă schimbarea, iar convorbirea nu este întreruptă și conexiunea la internet, de asemenea, rămîne stabilă.

Planul tarifar este unul singur, dar configurabil. Pentru 20 de dolari pe lună primiți apeluri nelimitate în SUA și mesaje text nelimitate la nivel mondial. Fiecare GB de trafic Internet costă 10 dolari, indiferent de țara de reședință a abonatului (s-a anunțat suportul pentru 120 de state). Cu toate acestea, dacă în cazul Statelor Unite este vorba de conexiune LTE și viteză respectivă de transfer, atunci, în roaming, datele vor fi transmise prin rețelele 3G, la o viteză de 256 kbit/s. La sfîrșitul lunii, Google va returna banii pentru traficul neutilizat. Aceasta înseamnă că dacă ați utilizat doar o jumătate de GB, 5 dolari îi veți putea obține înapoi.

project-fi

Moldova intră în lista țărilor care suportă Project Fi. Pentru un minut de convorbire, deținătorii americani de Nexus 6 vor achita 20 de cenți. Numărul de SMS-uri nu este limitat, iar traficul în cadrul pachetului achizitionat va fi consumat prin intermediul retelei 3G, la o viteză de 256 kbit/s.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.