cum-sa-folosesti-emotiile-ca-sa-influentezi-deciziile-maresti-conversia-02„Emoțiile au condus omenirea spre rațiune” – Marquis De Vauvenargues.

Analizele făcute în ultimii 30 ani arată că emoțiile „puternic, predictibil și universal, influențează decizia luată”.

Recent neurologul Antonio Damasio a studiat persoanele care au fost traumați pe partea creierului ce este responsabilă să genereze emoții. Când aceste persoane au fost interogate, acești indivizi nu puteau lua nici cea mai mică decizie. Chiar și în baza logicii sau gândirii, ei nu puteau lua decizii între pasta și orez. Din acest experiment noi putem deduce că emoțiile destul de tare influențează la luarea deciziilor. Marketerii din media internetului din ultimul secol știu asta, și ei folosesc aceasta foarte des:

MIVOCLOUD

Web Hosting cu SSD în Moldova. 1 GB SSD – 9 Euro/an. cPanel. Backup Zilnic.

Deși acest anunț este datat, servește un exemplu foarte bun despre modul în care agențiile de publicitate sunt lipsite altădată, de emoții. În acest context, McDonald’s arată cum Jimmy își savorează burgerul în timp ce îl înfluențează ca și cum mama, că ar cunoaște despre caracteristici (100% carne de vită), Jimmy savorează deliciul și simte cât de bun este acesta.

MIVOCLOUD

Server pentru 1C în Moldova. Hosting 1C. Backup zilnic. SSD RAID Storage.

Atunci când clienții văd acest lucru, ei s-ar putea gândi: wow 100% carne de vită! dar nu va fi astfel. Ceea ce vor vedea, este un copil fericit, într-adevăr savorând mâncarea sa, și se v-or gândi: Iată cum mă voi simți, atunci când voi mânca un burger. Vreau să mă simt astfel! Nu sună acum bine un burger?

MIVOCLOUD

VPS Hosting în Moldova de la 3,5 Euro/lună. Virtualizare KVM. Protecție DDoS Voxility.

cum-sa-folosesti-emotiile-ca-sa-influentezi-deciziile-maresti-conversia-03

În panoul de mai sus, British Airways nu spune: „Avem scaune comfortabile, cu siguranță, zboruri sigure la un preț bun din punctul A la punctul B”. British Airways creează un personaj cu care suntem deja familiarizați – acel copil emoționat când vede pentru prima oară un avion. Și acel avion particular (literalmente trece planează trecerea la acel moment) zboară în Barcelona. Nu numai că sunt uimit de aceste tehnologii moderne de publicitate (cum știi când avionul va zubura în Barcelona?), te simți entuziasmat despre zbor și începi să visezi la următoarea excursie la frumosul oraș – Barcelona. Sau poate ultima călătorie de acolo, cât timp ați fost și cât de mult vreți să zburați din nou!

Află mai departe

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.