Dinamica specifica acestui sector cunoaste ritmuri alerte si nemiloase, asemenea unui tavalug care faciliteaza procesele si imbunatateste performantele, dar conduce la eliminarea din scena a elementului care slabeste intregul mecanism: omul, relateaza Webnews.

Un exemplu in acest sens il reprezinta noul centru de date al grupului Apple, amplasat la Maidein, North Carolina, care a costat circa un miliard de dolari, ocupa peste 900 de mii de metri patrati si dispune de numai 50 de angajati cu program de lucru full-time.

Potrivit sursei citate, faptul ca unui angajat ii revine o suprafata de 18 mii de metri patrati constituie un semnal evident ca resursele sunt concentrate in tehnologie.

Este vorba despre o alegere logica pentru cloud-computing, dar care prezinta un impact serios in ceea ce priveste sectoarele care graviteaza in jurul acestui tip de investitii, utilizand minimum de forta de munca.

Un centru de date precum cel din Maiden creeaza efecte colaterale asupra intregii zone, afectind nu numai piata locala a fortei de munca, ci si fluxul imobiliar, valoarea caselor si cladirilor, echilibrul productiei locale si a intregului sistem corelat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.