YouTube este cea mai populară platformă pentru videoclipuri vizualizate online, iar cel mai urmărit clip de muzică în 2010 a fost „Baby” al cântăreţului canadian Justin Bieber, conform raportului IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) – organizația internațională ce reprezintă interesele industriei muzicale.

Videoclipul piesei “Baby”, interpretată de Justin Bieber, este cel mai vizionat videoclip muzical online din istoria YouTube, cu peste 440 de milioane de vizualizări, se arată în raportul IFPI.

Serviciile de muzică video precum VEVO şi MTV au înregistat audienţe semnificative şi pe care le transformă în venituri din vânzarea de publicitate ţintită.

YouTube rămâne, însă, cea mai populară platformă pentru videoclipuri vizualizate online, cu aproximativ 40% din clipurile video accesate online pe pieţele majore.

Serviciile „cloud-based” dezvoltate prin parteneriate, cum ar fi Sony Music Unlimited, deschid o nouă generaţie de servicii pentru acces la muzică de pe mai multe platforme şi dispozitive.

Mai multe astfel de oferte sunt aşteptate în 2011 pentru a permite fanilor sa acceseze muzica stocată pe servere la distanţă (nori) şi utilizarea acesteia pe o gamă largă de dispozitive conectate la Internet, inclusiv smartphone-uri, console de jocuri, televizoare şi playere Blu-ray.

sursa: capital.ro

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.