Steve Jobs, CEO-ul de la Apple pleaca intr-un concediu medical, dar va continua sa ramana implicat in deciziile strategice majore, a anuntat compania Apple. Operatiunile de zi cu zi ale companiei vor fi coordonate de Tim Cook, care detine functia de COO.
Aceasta este practic a doua absenta majora a lui Jobs din companie pe motive de sanatate.
Prima s-a petrecut in 2004 cand, conform afirmatiilor sale din Apple Update Jobs, a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea unei tumori canceroase la pancreas si a declarat atunci ca nu are nevoie de chimioterapie sau radioterapie.
In 2009 problemele de sanatate se accentueaza si un asa zis “dezechilibru hormonal” isi pune din nou amprenta asupra lui Jobs. Cu aceasta ocazie el declara: “problemele mele de sanatate sunt mai complexe decat am crezutt initial” Lucrurile s-au complicat si în cele din urmă a necesitat un transplant de ficat, după care s-a întors să lucreze, în iunie 2009.
Cu toate acestea in aparitiile publice din ultima vreme era din ce in ce mai slab si se temea ca starea lui personala sa nu distraga atentia angajatiilor si  a investitorilor.

El nu a anuntat cat va sta in concediu medical  si nici cand va reveni. In SUA pietele bursiere sun inca in vacanta si nu se poate estima care va fi modul in care investitorii vor reactiona in urma acestei stiri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.