Compania Alphabet, care deține Google, a vândut una din companiile sale. Este vorba despre Boston Dynamics care dezvoltă și produce roboți. Noul proprietar este compania japoneză SoftBank. Suma acordului nu a fost dezvaluită, dar cifra este cu siguranță mare. De exemplu, Softbank anul trecut a dat pentru compania dezvoltatoare de procesoare, ARM Holdings, aproximativ 32 de miliarde de dolari.

Șeful SoftBank a remarcat că „robotica inteligentă va fi jucătorul cheie în următoarea etapă a revoluției informaționale”. Compania japoneză de mai mulți ani dezvoltă proprii roboţi, inclusiv robotul umanoid Pepper. Modelul poate analiza tonul vocii interlocutorului şi expresiile faciale, recunoscând astfel emoțiile umane.

Boston Dynamics a creat robotul BigDog care trebuia să livreze muniții soldaților pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, armata a refuzat să utilizeze BigDog: versiunile pe benzină erau prea zgomotoase, iar cele electrice puteau transporta doar 18 kg, în timp ce era necesară transportarea de greutăți de zece ori mai mari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.