Apple a publicat un mesaj în care își cere scuze pentru încetinirea intenționată a vechilor iPhone-uri. Cu toate acestea, compania se pare că nu va renunța la această practică.

Într-un comunicat de presă, Apple a remarcat că unii utilizatori ar putea crede că compania i-a „trădat”. Dezvoltatorul asigură că nu a planificat niciodată să scurteze ciclul de viață al produselor și nu o va face în viitor. Încetinirea procesoarelor este cauzată doar de dorința de a oferi o funcționare stabilă a dispozitivelor cu baterii vechi. În același timp, Apple, în anul viitor, va oferi proprietarilor de iPhone 6 posibilitatea de a înlocui bateria cu una nouă pentru doar 29 de dolari, în timp ce procedura obișnuită costă 79 de dolari.

Despre scăderea intenționată a frecvențelor în vechiul iPhone s-a aflat acum câteva săptămâni. Problema se referă la iPhone 6, 6S și SE, cu firmware iOS 10.2.1 sau mai nou, precum și iPhone 7, cu iOS 11.2, sau o versiune mai nouă a sistemului de operare. Dacă bateria este înlocuită cu una nouă, performanța dispozitivului se îmbunătățește.

În legătură cu acest caz, publicația The Verge a decis să afle dacă și alți producători fac același lucru. HTC și Motorola au anunțat că nu practică reducerea frecvențelor procesoarelor în dispozitivele mai vechi. Alți producători, inclusiv Samsung, LG, Sony și Google, nu au oferit până când un răspuns.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.