AppleAcum o săptămână, Apple a recunoscut că încetinește intenționat performanța vechilor modele de iPhone, pentru a evita oprirea neașteptată a smatphne-urilor la executarea unor sarcini exigente. Atunci, s-a remarcat că înlocuirea bateriei rezolvă problema, dar proprietarii de smarhone-uri Apple consideră că, prin încetinirea productivității vechilor iPhone-uri, compania forțează de fapt cumpărarea unui model nou.

Ca rezultat, Apple în Statele Unite a fost acționată în judecată, dar suma nu a fost specificată. Acum, doi locuitorii din Israel au cerut o despăgubire de 125 de milioane dolari de la compania americană. În demers se spune că Apple a ascuns în mod deliberat informații importante, pentru a forța proprietarii modelelor vechi de iPhone să cumpere un smartphone nou.

Israelienii sunt de părere că Apple și-a încălcat propriile obligații, fără a informa despre impactul negativ al actualizărilor software asupra performanței smartphone-urilor. Se subliniază că compania este „evident interesată” de astfel de acțiuni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.