Fişa electronică a pacientului

Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale (AMDM) va implementa în Moldova primul Sistem informațional ”Managementul dispozitivelor medicale”(SIMDM).

SIMDM va veni în suportul conducerii instituțiilor medico-sanitare ca să-și gestioneze eficient dispozitivele medicale, inclusiv în procesul de planificare și procurare a dispozitivelor medicale, reacționând ca un sistem de alertă în cazul apariției unor probleme tehnice sau tehnologice. Totodată, SIMDM va permite interacțiunea cu sisteme contabile pentru sincronizarea datelor financiare în scopul evitării dublării informației.

Directorul General AMDM, Vladislav Zara și managerul proiectului REPEMOL, Silvia Morgoci, au semnat actul de acceptare operațională a sistemului, care demonstrează că SIMDM corespunde tuturor cerințelor înaintate. Vladislav Zara a mulțumit reprezentanților proiectului pentru munca depusă în procesul elaborării SIMDM, specificând că datorită acestui sistem vor fi soluționate un șir de probleme în ce privește evidența dispozitivelor medicale.

”Datorită sistemului informațional vom suplini golurile existente. Va exista o evidență strictă a dispozitivelor medicale și o monitorizare adecvată a randamentului utilizării acestora”, a declarat directorul general AMDM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.